Українська Професійна Кіберспортивна Асоціація (UPEA) виступить організаційним партнером першого в історії матчу з кіберспортивної дисципліни FIFA 21 між футбольними грандами «Шахтарем» і «Динамо». Протистояння відбудеться 17 квітня на НСК «Олімпійський».

Кіберкласико відбуватиметься напередодні матчів основних складів команд у межах Української Прем’єр-Ліги о 14:00. «Шахтар» представить Олексій Forlan FS Мерсер, за «Динамо» зіграє Віталій Labotryas Муха. Гравці визначать найкращого у матчі формату до двох перемог, граючи за кіберспортивні аналоги «Шахтаря» й «Динамо».

Класико транслюватиметься в прямому ефірі на офіційних YouTube-каналах ФК «Шахтар» і ФК «Динамо».

Дмитро Кириленко, комерційний директор ФК «Шахтар»:

Для «Шахтаря» проведення подібного матчу – це крок уперед у питанні пошуку нових варіантів спілкування з аудиторією вболівальників. Ми вважаємо кіберспорт перспективним напрямом, який не лише привертає учасників, а й стає одним з видів повноцінного розважального контенту для глядачів, дозволяє його монетизувати. Виставковий матч дозволить оцінити реакцію аудиторії на новий формат контенту й вирішити, у якому напрямі клубам рухатись далі. Можливо, це буде створення повноцінної кіберфутбольної ліги?

Олексій Паламарчук, віцепрезидент ФК «Динамо» з маркетингу:

«Динамо» ще раніше зайнялося розвитком кіберспортивного напряму. Відтоді ми провели кілька турнірів, гравець «Динамо» Віталій Муха представляв наш клуб на кількох міжнародних змаганнях. Минулого року футболісти «Динамо» провели відкритий клубний турнір із FIFA 20, за яким уболівальники «біло-синіх» спостерігали в прямому ефірі. Ми готові й надалі розвивати цей напрям і закликаємо інші клуби УПЛ робити кроки вперед у кіберспорті. Упевнений, що наші фанати не залишать без уваги будь-який прояв «Динамо» в кіберспорті.

Олег Рибалка, член правління UPEA:

Ми раді сприяти загальній позитивній конверсії та руху на зустрічних курсах кіберспорту і футболу, як виключно важливих соціальних явищ для сучасного суспільства. Товариства динамічного, вимогливого, інтегрованого в діджитал, в широкому сенсі цього слова.

Чудово, що команди, які уособлюють футбольну Україну, демонструють свою інноваційність і бажання знаходити нові ефективні майданчики для комунікацій зі своїми вболівальниками.

Нагадуємо, що у грудні 2020 року UPEA розпочала співпрацю з асоційованим членом Федерації баскетболу України – Федерацією кібербаскетболу України. Партнерство не тільки закріпить вже досягнуті результати, а відкриє можливості для ефективної співпраці у рамках кіберспортивної дисципліни та її розвитку в Україні у 2021 році.